"Plant your own garden and decorate your own soul instead of waiting for someone to bring you flowers"

Tuesday, August 30, 2011

Mazmur? Yup! Mazmur..


Psalm 95

Minggu ni turn sya jadi pemazmur.. Omg! X pernah pula terlintas di fikiran sya yang sya akan jadi salah seorang yang akan naik p Altar dan jadi pemazmur.. Dup dap dup dap! Itulah bunyi jantung sya bila ingat turn sya yang akan sampai x lama lagi.. Takut ow.. Sangat! (-_-)" Mazmur sya adalah Mazmur ke-95.. FYI, mazmur ni adalah mazmur yg 1st terlekat dalam fikiran sya sejak beberapa tahun dulu.. Maybe God is telling me something from this Psalm.. Nah, sya kasi share mazmur sya d sini..

Mazmur 95

Singkirkanlah penghalang sabdaMu,
Cairkanlah hatiku yang beku,
Dan bimbinglah kami di jalanMu.

1.    Marilah kita bernyanyi-nyanyi bagi Tuhan
       Bersorak-sorai bagi gunung batu keselamatan kita.
       Biarlah kita memandang wajahNya dengan lagu syukur,
       Bersorak-sorai bagiNya dengan nyanyian mazmur.

Singkirkanlah penghalang sabdaMu,
Cairkanlah hatiku yang beku,
Dan bimbinglah kami di jalanMu.

2.    Masuklah, marilah kita sujud menyembah,
       Berlutut di hadapan Tuhan yang menjadikan kita.
       Sebab Dialah Allah kita,
       Kita ini umat gembalaanNya serta kawanan dombaNya.

Singkirkanlah penghalang sabdaMu,
Cairkanlah hatiku yang beku,
Dan bimbinglah kami di jalanMu.

3.    Pada hari ini, kalau kamu mendengar suaraNya,
       Janganlah bertegar hati seperti di Meriba
       Seperti waktu berada di Masa di padang gurun,
       Ketika nenek moyangmu mencobai dan menguji Aku,
       Padahal mereka melihat perbuatanKu.

Singkirkanlah penghalang sabdaMu,
Cairkanlah hatiku yang beku,
Dan bimbinglah kami di jalanMu.

Hope i can deliver the Psalm very smooth and clear.. But most of all, i'm happy coz i'm singing de Psalm for my God The Almighty.. Amen~


Monday, August 22, 2011

Believe It, Sakura!

Hi, morning2! Sekarang ni tengah menunggu class jam 10am.. Class untuk subjek Genetics & Cellular Biology *i dont like the subject.. huhu* Hm, actually i feel happy coz x sangka la pula tym2 Degree ni kami still can write the answer in the 'point form'.. Hihi.. Thanks la to the Lecturer, Dr Preeti (not Pretty Zinta, ok).. Kurang juga beban siiiiiikit.. ^.^v Sa ceta dulu la pasal ni Lecturer.. C Ronald (kawan sya) selalu ketawa kalau dia mengajar kami.. Macam2 bayangan dia ni.. Sampai sya pun x buli concentrate dalam class.. Mentang2 la tu Lecturer dari India, buli2 c Ronald suru kami bayangkan macamana kalau tu Lecturer menyanyi lagu Kuch Kuch Hota Hei.. Adehhh.. Hahahaha.. Lagipun tone suara tu Lecturer pandai high and low bah.. Lucu ni.. Tapi yang best kalau dia mengajar kan, class yang sepatutnya habis dalam 2jam kena kasi habis dalam masa x sampai 1jam.. Whoaa! hebat kan Lecturer kami.. Tips pun dia bagi.. Tapi boring la dalam class dia.. Sunyi senyap ni.. Mengantuks betul! Whatever it is, memang untung la juga dapat dia untuk semester ni..


SakuraSumandak

Saturday, August 20, 2011

I Will Concentrate On Taking One Step Forward No Matter How Small It Is..

Aloha!
Lama suda pula sya x update blog.. Huhu.. tapi x pa bah.. start from today maybe i will owez drop by suda di sini.. Well, i'm done already with my Diploma on May recently (yeahh!) and now im starting my Degree course pula.. Kalau dulu i'm taking Diploma in Medical Lab Technology but now i'm taking Bachelor in Biomedicine Science.. Kalau dulu i'm studying about how to do test in certain2 disease and now i'm studying about how the disease occur. Kali ni subjek sya quite tough and of course i have to put more effort into it.. No more Diploma habit~ hehe.. Actually sya pun x pernah terfikir mau continue study. And i dont know y i'm choosing to further my study. But what i'm really sure is, most of my high school friend already have their Degree so i must have my own Degree also. Ow ya, i'm taking my Degree in the same college also, Masterskill. This time i'm joining the Masterskill choir's club even though my voice isn't nice like my friend, Nakamichie.. Hentam saja la Labu~

Hostel sya pun makin dekat dengan kolej.. Senang la mau p class coz x paya lagi mau tunggu bas macam dulu time Diploma.. 30min before start class baru sya turun. Tapi yang x best dia, during weekend cannot go anywhere.. No bus and no shopping complex. Whoaa! Macam mau gila saja ow.. Tapi bila fikir betul2, kira ok juga la coz kalau la hostel sya skrang dekat sama shopping complex macam dulu konpom duit belanja cepat habis.. Membeli saja ni.. By the way, i'm still active with my Catholic Student Association coz that club is the most important club for me. Without the club i'm lost. Bukan sesat apa, tapi sesat iman. Biasa la kalau d bandar KL.. Jauh lagi dari family, banyak betul godaan2 yang cuba mau menyesatkan kita dan membuatkan kita lupa tujuan asal kita datang p sini, untuk belajar.. Kan3?

Bila sya chat sama best friend sya (during high school) baru2 ni, sya tiba2 tsedar. God is telling me that He is preparing a new way for me. Dulu sya langsung x tfikir yang sya akan dapat capai cita2 sya coz result SPM x berapa ok. And now there's a new way for me to achieve my ambition even though the journey is quite long. So, i will do my best to achieve my goal! Bah, i think that's it for now.. Adios! ◕‿-


SakuraSumandak